Verbouw

Bouwbedrijf Gunnewiek gaat samen met u de uitdaging aan om uw verbouw plannen te realiseren. Of het een nieuwe dakkapel betreft, het vervangen van kozijnen en/of ramen, een complete uitbouw of een serre, wij hebben veel ervaringen met verschillende typen verbouw. Ook op zakelijk gebied, bij uitbreiding van uw werkplekken of bedrijfsruimte.

Indien bouwtekeningen ontbreken bij uw plannen is er een mogelijkheid dat wij deze voor u maken. Deze stemmen wij met u af voordat we starten met de werkzaamheden.

Vergunningen

Een verbouw is niet altijd vergunningsvrij. Ook al herstelt u een gebouw in oude staat, betekent dat niet altijd dat u voor de werkzaamheden geen vergunning nodig heeft.

U kunt op de website van de rijksoverheid controleren of u een vergunning nodig heeft. Mocht u hier niet uitkomen, dan kunt u altijd contact opnemen met de afdeling bouw & woningtoezicht van uw gemeente. Weet dat er een inspraakprocedure is waarbij een ieder bezwaar tegen uw bouwplannen kan maken.

Een verbouw in een bewoonde woning kan stof en overlast veroorzaken. Wij proberen dit in samenspraak met u zoveel mogelijk te beperken. Om overlast van de bouwactiviteiten naar de omgeving toe te beheersen is het beter om naaste bewoners in een vroeg stadium op de hoogte te brengen van de verbouwing en eventueel ongemak.

Planning

Bij een verbouw is de planning niet altijd goed te voorspellen. Met name weersafhankelijke werkzaamheden waarbij er open gaten in het dak of gevel van het gebouw worden gemaakt. Deze werkzaamheden gebeuren bij voorkeur in een aanhoudende droge periode. In overleg met u proberen wij dit zo goed mogelijk te plannen.